
Firma Bruis het eigenwijze zusje van
Smaakbegeleiding door Arina van Leenen
Vraagstelling
Hoe kunnen we fruitverspilling tegen gaan en met creativiteit en gezonde dosis smaak?
Nederlandse ciders
Firma Bruis heeft ondertussen een heel aantal ciders gemaakt van verschillende rassen appels en peren! Daar ben ik, samen met de verschillende cidermakers, trots op!
Zo maakte Firma Bruis ‘Ooievaar Cider’, voor Restaurant Bentinck van appels uit de tuin van Kasteel Amerongen. Ook De Fruitmotor heeft er weer een verse cider en *appelsprankel bij! Wima Freshfood In & Out heeft een eigen cider in het assortiment gekregen. Bij Steve’z Perencider hebben ze er afgelopen jaar een klein broertje van 375ML bij gekregen! Daar proosten we op!
Een ander hoogtepunt is wederom de samenwerking met de mannen van Hoogstambrigade ‘De Toeren . ‘Wees Gegroet’, het eigen label van Firma Bruis, is ondanks de kleine oogst toch ook weer gemaakt. De ambachtelijke cider van maar liefst 23 verschillende oude appelrassen uit pittoresk Buren blijft een bijzonder verhaal!
Bij Mobipers in Zoelen persen ze niet alleen alle appels voor onze ciders, maar ze hebben zelf ook smaakvolle cider!
*Non-alcoholisch alternatief
Naast Ciders maken we bij Firma Bruis ook sappen. Zo ontstond Betuwse Bruis Wit & Rosé van het Betuws Wijndomein en Appelstrankel van De Fruitmotor. De non-alcoholische dranken trend gaat goed samen met de missie om fruitverspilling tegen te gaan!
Gerelateerde links
Contactgegevens
Als onafhankelijk culinair consultant in marketing en communicatie maak ik graag kennis met u.
Arina van Leenen
Mierlingsestraat 1
4117 GM Erichem
arina@takeawaysommelier.com